Saturday, 27 Απρίλιος 2024

Συνάντηση Δημάρχου Ξηρομέρου με τον Ειδικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ
 
Ημερομηνία 10-11-2023
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κο Κατσαρό Δημήτριο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, κος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και την συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Κύριο θέμα αποτέλεσε η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, με τις προβλεπόμενες μετεγκαταστάσεις και επεκτάσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων.
Για τα αποτελέσματα της συνάντησης στις λεπτομέρειες και αναλυτικά, θα ενημερωθεί από τον Δήμαρχο το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση του την εβδομάδα που έρχεται και η Επιτροπή Αγώνα στη προσεχή τηλεδιάσκεψη.
Από την πλευρά του Δήμου αναφέρθηκαν όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες για να αποτραπεί η εφαρμογή και η κατάργηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού και η πρόθεση να εξαντληθούν τα νόμιμα μέσα που δίνει η συντεταγμένη Πολιτεία.
Ιδιαίτερη αναφορά πέραν του χωροταξικού σχεδιασμού, έγινε στην υποχρέωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Πολιτείας, για την καταγραφή και την προστασία των λιβαδιών Ποσειδωνίας, καθώς και της δέουσας οικολογικής εκτίμησης, σύμφωνα με τα άρθρα 10 - 11 Ν. 4014/2011, που μνημονεύεται στο Πρακτικό Επεξεργασίας του ΣτΕ του Π.Δ. για τις Εχινάδες.
Στο παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας, με ομολογία όλων όσων γνωρίζουν την περιοχή, εντοπίζεται παρουσία λειμώνων Ποσειδωνίας σε αφθονία, κάτι που επιβεβαιώνουν και ανοικτά επιστημονικά δεδομένα.
Επισημάνθηκε στον κο Κατσαρό ότι ο Δήμος Ξηρομέρου διαφωνεί κάθετα με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που περιλαμβάνει το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και τη Νήσο Κάλαμο. Η διαφωνία του αυτή έχει αποτυπωθεί με την ομόφωνη απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δήμος Ξηρομέρου Copyright © 2024 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Refer Web Agency