Friday, 03 Μάιος 2024

Επίσκεψη του Δημάρχου Ξηρομέρου στη Βενετία - Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην 60η Μπιενάλε.

dimarxos xiromeroy triantafillakis 
Ημερομηνία 23-4-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Επίσκεψη του Δημάρχου Ξηρομέρου στη Βενετία - Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην 60η Μπιενάλε.
 
Στην Βενετία, την πόλη ορόσημο για τον ελληνικό πολιτισμό και διαχρονικό σύμβολο των ελληνοϊταλικών σχέσεων, έδωσε δυναμικό «παρών» το Ξηρόμερο δια της συμμετοχής του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην 60η Μπιενάλε.
Κατά την τριήμερη επίσκεψή του, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σημαντικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Χρήστου Δήμα, του Προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας κ. Κουκουσά Βασιλείου και του Επίτιμου Προξένου της Ελλάδος στη Βενετία κ. Bruno Bernandi, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών και τον Ελληνο-Ορθόδοξο Ναό Αγίου Γεωργίου της Βενετίας.
Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου με τίτλο «Ξηρόμερο/Dryland» στην 60η Μπιενάλε, αποτέλεσαν ιδιαίτερη στιγμή υπερηφάνειας και συγκίνησης, ενώ επισημαίνοντας την σπουδαιότητα της πόλης για την ελληνική παράδοση και ιστορία, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου δήλωσε ότι:
«Η Βενετία, αποτελεί διαχρονική κοιτίδα για τον ελληνικό πολιτισμό, αναδεικνύοντας εμφατικά τη σπουδαιότητά της για την ελληνική παράδοση και ιστορία. Η ελληνική συμμετοχή στη φετινή Μπιενάλε, αντικατοπτρίζει την πνευματική κληρονομιά της Ελλάδας η οποία παρουσιάζεται μέσα από το πρίσμα των ταλαντούχων δημιουργών του Περιπτέρου σε ένα βιωματικό, οπτικοακουστικό ταξίδι, και αναδεικνύει την ενσωμάτωση της δικής μας τοπικής παράδοσης και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς σε παγκόσμια κλίμακα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ο Δήμος Ξηρομέρου έχει εξέχουσα θέση στο σύγχρονο κόσμο της τέχνης και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις όλες τις δράσεις που αναδεικνύουν την εμβληματική του παρουσία, κοινωνική και καλλιτεχνική, στην Ελλάδα και διεθνώς. Η παρουσία του Δήμου Ξηρομέρου στη Βενετία αποτελεί ζωντανό δείγμα της ελληνικής κληρονομιάς σε παγκόσμιο πλαίσιο, και ενισχύει τους δεσμούς της χώρας μας με την παγκόσμια κοινότητα».
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 13 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δήμος Ξηρομέρου Copyright © 2024 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Refer Web Agency