Thursday, 02 Μάιος 2024

1η Εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».

ekdilosi vioapovlita dimos xiromeroy 2342024
 
Ημερομηνία 19-4-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
1η Εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».
 
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, σας προσκαλεί την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 και ώρα 11:10 μ.μ., στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αστακού, για την συμμετοχή σας στην 1η Εκπαιδευτική/Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».
Η εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο ενεργειών προβολής που εντάσσονται στο πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και οικιακής κομποστοποίησης που θα αναπτυχθεί μέσα από την υλοποίηση της πράξης «Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου». Ο Δήμος Ξηρομέρου, με σύνθημα «Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή» υλοποιεί το Πρόγραμμα εκπαιδεύοντας και ενημερώνοντας τους πολίτες σχετικά με τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και την περαιτέρω προβολή αυτής της πρακτικής.
Οι εκπαιδευτικές - ενημερωτικές εκδηλώσεις στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, των παρόχων υπηρεσιών στον κλάδο εστίασης, στον τουρισμό και σε χώρους πωλήσεων λιανικής, σχετικά με τις πρακτικές διαχείρισης των βιοαποβλήτων, τα οφέλη και το ανταποδοτικό αποτέλεσμα, τα στάδια εφαρμογής και την αλληλεπίδραση των πολιτών με το δίκτυο χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων ανά περιοχή.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων, θα παρουσιασθούν οι κατηγορίες των βιοαποβλήτων, οι διαδικασίες Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), τα απόβλητα που τοποθετούνται στους κάδους, καθώς και αυτά που πρέπει να αποφεύγονται, η ανάλυση του κύκλου ζωής των βιοαποβλήτων, η διαδικασία της κομποστοποίησης, τα οφέλη της πρακτικής αυτής, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν σε σχολεία και εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, με στόχο την ένταξη της νέας γενιάς σε βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων.
Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.dimosxiromerou.gr/), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook: Διαχείριση Βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου), καθώς και στο e-mail που έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη και ενημέρωση των πολιτών και ενδιαφερομένων σχετικά με την παραπάνω δράση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δήμος Ξηρομέρου Copyright © 2024 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Refer Web Agency